sadaya Kategori
ENEN

Imah>media>wartos

Kawijakan 'Didamel di Cina' didorong ku pamutahiran manufaktur

Tampilan: 228 Author: Nyebarkeun Waktos: 2017-07-27

Shi Yu / Cina Daily


Inisiatif ngagaduhan tujuan pikeun ngahontal terobosan industri sareng ningkatkeun daya saing bangsa
Cina kedah langkung ngamajukeun sektor manufaktur saatos nembé ngaluarkeun 11 padoman pikeun nerapkeun stratégi "Made in China 2025", kalayan fokus kana daérah sapertos manufaktur pinter, alat-alat canggih, bahan énggal sareng mérek.

Hiji prakarsa, anu dikenal salaku "1 + X", parantos réngsé awal bulan ieu kalayan 11 tungtunan anu diterbitkeun, numutkeun ka Menteri Industri sareng Teknologi Informasi. "1" singkatan tina "Didamel di Cina 2025" sareng "X" ngarujuk kana pedoman pikeun 11 palanggan, kalebet manufaktur pinter sareng héjo sareng inovasi pakakas luhur.

Langkung ti 20 departemén Déwan Nagara anu ilubiung dina prakarsa éta, anu tujuanna pikeun ngahontal terobosan di séktor manufaktur sareng ningkatkeun daya saing nagara ti "pabrik dunya" kana kakuatan manufaktur anu leres, ngalangkungan desain dugi ka produksi.

Pedoman ieu ditujukeun pikeun janten saran tibatan sarat administrasi, masihan pasar langkung ageung peranna dina alokasi sumberdaya, sareng nyungkeun usaha babarengan ku pamaréntah, perusahaan, lembaga panilitian sareng paguron luhur ogé lembaga kauangan.

"Didamel di Cina 2025" munggaran diusulkeun ku Perdana Menteri Li Keqiang dina Laporan Karya Pamaréntahan na dina Maret 2015. Perdana menteri parantos ngulangkeun rencana dina sababaraha waktos sareng ngamajukeun ningkatkeun sektor manufaktur Cina janten ramah lingkungan, hemat biaya sareng luhur -tungtung.

Dina instruksi tinulis taun ka tukang, Perdana Menteri nyungkeun nurunkeun ambang aksés pasar, alokasi sumberdaya anu langkung saé sareng ngirangan biaya pikeun pamekaran industri manufaktur maju. Anjeunna ogé ngadorong integrasi "Didamel di Cina 2025" kalayan inisiatif sapertos Internet Plus, wirausaha massal sareng inovasi, kalayan nekenkeun kana karajinan.

Dina rapat eksekutif Déwan Nagara dina 6 April, Perdana Menteri nyatakeun usaha kedah dilakukeun pikeun naekeun kapercayaan konsumen kana produk buatan domestik sareng ngamajukeun daya saing internasional industri manufaktur ku ningkatkeun kualitas sareng efisiensi.

Perdana menteri ogé ngagaduhan perusahaan manufaktur di luhur jadwalna salami masing-masing wisata pamariksaanna ka daérah sapertos Shanghai, Tianjin sareng Shenzhen taun kamari.

Dina kunjungan ka pabrik mobil anyar Perusahaan Kendaraan Komérsial Dongfeng di Shiyan, propinsi Hubei Cina Tengah di bulan Méi, perdana menteri nyorong padamel pikeun maju mayun révolusi dina kualitas kalayan sumanget karajinan, sareng ngamajukeun pamutahiran produk Cina sacara umum. "Revolusi kualitas gumantung kana sumanget sareng inovasi para pengrajin, sareng konci na nyaéta pamekaran berorientasi konsumén," saur anjeunna ka padamel.

"Strategi 'Didamel di Cina 2025' sareng Internet Plus henteu tiasa dipisahkeun, sabab urang kedah ningkatkeun industri manufaktur sareng naekeun manufaktur pinter," saur perdana menteri dina sési nalika Forum Ékonomi Dunya Juni di Tianjin.

Ogé di Tianjin, perdana éta ngangkat sapédah pinter anu didamel tina serat karbon sareng nyandak éta tés tés di toko pangalaman Flying Pigeon, anu ngagaduhan mérek umur 100 taun. "Kuring hoyong ngawartosan perusahaan sapédah Cina yén kuring ngadukung paningkatan pinter tina strategi 'Made in China'," saurna.

Zhang Jun, kapala ékonom di China Fortune Securities, nyatakeun yén sepuh penduduk Cina bakal ngakibatkeun naékna harga tenaga kerja sareng nyusut paménta, hartosna manufaktur pinter mangrupikeun cara anu saé pikeun naekeun efisiensi produksi sareng motong biaya.

Cina janten pabrikan pangageungna sadunya dua taun ka pengker tapi tetep di pangakuan branding sareng inovasi dibandingkeun sareng ékonomi maju, saur Xin Guobin, wakil menteri Industri Téknologi Informasi, dina konperénsi berita sateuacanna. Manufaktur cerdas tiasa ngabantosan masalah nalika nagara nyanghareupan tekanan anu handap dina kamekaran ékonomi sareng ngalambatkeun investasi swasta, tambahna.

Pandangan Xin disuarakeun ku Huang Qunhui, diréktur Institut Ékonomi Industri di Akademi Élmu Sosial Cina. Huang nyatakeun yén nagara éta kedah nyéépkeun sadaya kapasitas produksi polusi tinggi sareng émisi tinggi bari ngamajukeun manufaktur pinter sareng palanggan anu sanés anu disebatkeun dina pedoman.

Nyatana, stratégi na parantos ngahontal hasil anu utami sabab pabrik alat-alat bangsa sapertos pakakas mesin anu surged. Guan Xiyou, tilas ketua direksi Shenyang Machine Tools Group di propinsi Liaoning, nyarioskeun dina bulan Juli yén perusahaan nampi 20,000 pesenan pikeun alat-alat mesin pinter taun kamari, dua kali deui kapasitas produksi taunan na. Anjeunna mundur bulan kamari.

Perusahaan parantos mutuskeun pikeun modal langkung seueur kana produksi alat-alat mesin énggal, anu ayeuna janten produk anu pang populerna, saur Guan.

kategori panas