Kabeh Kategori
ENEN

Omah>media>News

Kawicaksanan 'Made in China' didhukung dening upgrade pabrikan

Ndeleng: 231 Babagan Author: Wektu Nerbitake: 2017-07-27

Shi Yu / China Saben Dina


Inisiatif tujuane kanggo nggayuh terobosan industri lan ningkatake daya saing bangsa
Tiongkok saiki bakal promosi sektor pabrikan sawise nerbitake 11 pedoman kanggo ngetrapake strategi "Made in China 2025", kanthi fokus ing bidang kayata manufaktur cerdas, peralatan mewah, bahan anyar lan merek.

Inisiatif sing dikenal kanthi jeneng "1 + X", rampung wiwitan wulan iki kanthi 11 pedoman sing diterbitake, miturut Menteri Industri lan Teknologi Informasi. "1" tegese "Made in China 2025" lan "X" nuduhake pedoman kanggo 11 subsektor, kalebu manufaktur sing cerdas lan ijo lan inovasi peralatan mewah.

Luwih saka 20 departemen Dewan Negara sing melu inisiatif kasebut, sing tujuane kanggo nggayuh terobosan ing sektor manufaktur lan ningkatake daya saing negara kasebut saka "pabrik dunia" menyang kekuwatan produksi sing sejati, kalebu desain kanggo produksi.

Pedoman kasebut tujuane dadi saran, dudu sarat administrasi, menehi pasar peran sing luwih gedhe ing alokasi sumber daya, lan njaluk upaya gabungan saka pamrentah, perusahaan, lembaga riset lan universitas uga institusi finansial.

"Digawe ing China 2025" pisanan diajokake dening Perdana Menteri Li Keqiang ing Laporan Karya Pamrentahane ing Maret 2015. Perdana Menteri kasebut wis negesake rencana kasebut ing pirang-pirang kesempatan lan promosi upgrade sektor manufaktur China dadi ramah lingkungan, hemat biaya lan dhuwur -pungkasi

Ing instruksi tertulis taun lalu, premier kasebut njaluk supaya ambune akses pasar, alokasi sumber daya sing luwih apik lan nyuda biaya kanggo pangembangan industri manufaktur canggih. Dheweke uga nyengkuyung integrasi "Made in China 2025" kanthi inisiatif kayata Internet Plus, kewirausahaan massal lan inovasi, kanthi negesake kriya.

Ing rapat eksekutif Dewan Negara ing tanggal 6 April, premier kasebut ujar manawa upaya kudu digawe kanggo nambah kapercayan konsumen babagan produk buatan domestik lan ningkatake daya saing internasional industri manufaktur kanthi ningkatake kualitas lan efisiensi.

Perdana menteri kasebut uga duwe perusahaan manufaktur ing ndhuwur jadwal nalika inspeksi menyang wilayah kayata Shanghai, Tianjin lan Shenzhen taun kepungkur.

Ing kunjungan menyang pabrik mobil anyar Perusahaan Kendaraan Komersial Dongfeng ing Shiyan, provinsi Hubei China Tengah ing wulan Mei, premier kasebut nyengkuyung para pekerja supaya maju kanthi revolusi kanthi kualitas kerajinan, lan ningkatake upgrade produk Tiongkok kanthi sakabehe. "Revolusi kualitas gumantung marang semangat lan inovasi para pengrajin, lan kuncine yaiku pengembangan berorientasi konsumen," ujare marang para buruh.

"Strategi 'Made in China 2025' lan Internet Plus ora bisa dipisahake, amarga kita kudu nganyarke industri manufaktur lan ningkatake manufaktur cerdas," ujare perdana menteri kasebut ing sawijining sesi sajrone Forum Ekonomi Dunia ing wulan Juni ing Tianjin.

Uga ing Tianjin, premier ngangkat sepeda sing cerdas digawe saka serat karbon lan nyoba kanggo tes ing toko pengalaman Flying Pigeon, sing nduweni merek umur 100 taun. "Aku pengin ngandhani perusahaan sepeda Cina yen aku ndhukung upgrade strategi 'Made in China' kanthi cerdas," jarene.

Zhang Jun, kepala ekonom ing China Fortune Securities, ujar manawa populasi Tiongkok sing wis tuwa bakal mundhak rega tenaga kerja lan nyuda permintaan, tegese manufaktur cerdas minangka cara sing apik kanggo ningkatake efisiensi produksi lan nyuda biaya.

China dadi pabrikan paling gedhe ing donya rong taun kepungkur, nanging isih durung ngerti pangenalan merek lan inovasi dibandhingake karo ekonomi maju, ujare Xin Guobin, wakil menteri Industri Teknologi Informasi, ing sawijining konferensi sadurunge. Manufaktur cerdas bisa mbantu ngatasi tantangan nalika negara kasebut ngalami tekanan mudhun tumrap pertumbuhan ekonomi lan investasi pribadi sing luwih alon, ujare.

Pandangan Xin dikumandhang dening Huang Qunhui, direktur Institut Ekonomi Industri ing Akademi Ilmu Sosial Cina. Huang ujar manawa negara kasebut kudu nyuda kabeh kapasitas produksi polusi tinggi lan emisi tinggi nalika promosi manufaktur cerdas lan subsektor liyane sing kasebut ing pedoman kasebut.

Kasunyatane, strategi kasebut entuk asil utama amarga pabrikan peralatan bangsa kayata alat mesin saya mundhak. Guan Xiyou, mantan ketua direksi Shenyang Machine Tools Group ing propinsi Liaoning, ujar ing wulan Juli manawa perusahaan kasebut entuk 20,000 pesenan alat mesin cerdas taun lalu, gandhane kapasitas produksi tahunan. Dheweke mundur wulan kepungkur.

Perusahaan kasebut mutusake investasi luwih akeh babagan produksi alat mesin anyar, sing saiki dadi produk paling populer, ujare Guan.

Kategori panas